2 december 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

Het internationaal jeugdconcours Indoor Twente is afgesloten met een Noorse overwinning. De 16-jarige Amalie Hegre won zondagavond de 1.40m Grote Prijs voor junioren met haar tienjarige merrie Remedy. Beste Nederlandse amazone was Micky Morssinkhof uit Lievelde op de vierde plaats.

De Grote Prijs voor junioren was voor de meeste deelnemers net een maatje te groot. “Dit weekend vormden de young riders en de ponyruiters de sterkste groepen”, was de ervaring van parcoursbouwer Jos Brinkman. “Ik heb voor de junioren een reëel 1.40m parcours neergezet, niet te technisch, maar er werd wisselend gereden zoals afgelopen dagen. Teveel stuurfouten en bij sommigen ontbrak gewoon het geluk.”

Op elke hindernis in het parcours werd wel een keer een foutje gemaakt. Tricky was de allerlaatste oxer, waar een hoop ruiters hun kans op de barrage in rook zagen opgaan zoals Lisa Nooren die afgelopen dagen geweldige resultaten boekte en opnieuw een schitterende rit liet zien. Ze werd nu zevende.

Uiteindelijk bleven maar drie van de 39 junioren foutloos. “Ik had er liever wat meer gezien. Misschien had ik de laatste oxer twintig centimeter minder breed moeten zeggen, maar dat is achteraf gepraat. De hele week was er mooie sport en ik heb vooral genoten van de Grote Prijs voor young riders dat ik op 1.50m niveau gebouwd heb”, verwijst Jos Brinkman naar de hoofdrubriek op zaterdagavond, gewonnen door Doron Kuipers.

De topdrie in de Grote Prijs voor junioren werd door buitenlandse amazones bezet. Evy Morssinkhof uit België reed zeer sterk met Vega (v. Heartbreaker) en maakte met haar tweede prijs het familiefeest compleet. ‘s Ochtends won haar broertje Simon de Small Tour bij de pony’s en ‘s middags schreef haar zusje Romy de Grote Prijs bij de pony’s op naam.

Nichtje Micky Morssinkhof werd knap vierde op Lucas (v. Lincoln) door de snelste combinatie te zijn met één foutje in de driesprong. Ze is blij met deze afsluiting. “Afgelopen dagen had ik nog niet foutloos gereden en nu had ik weer een fout, maar gelukkig zit ik er nu wel vooraan bij. Tijdens de laatste Grote Prijzen was ik steeds de snelste vierfouter. Ik hoop dat de volgende keer dat ene balkje wel blijft liggen”, lacht ze.

Morgen vervolgt Indoor Twente met de Expo Talent Sale, gevolgd door de hengstencompetitie op dinsdag. Van donderdag tot en met zondag zijn er internationale wedstrijden op CSI** niveau.

 www.indoortwente.nl

Auteur: Wendy Scholten in opdracht van EQ International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *