6 december 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

Hoewel het veelzijdig internationaal concours Indoor Twente in Enschede al op woensdag 28 december van start is gegaan, reden de internationale springruiters vandaag hun eerste tweesterrenwedstrijd. Er rijden toppers mee zoals Jos Lansink, Albert Zoer, Jessica Kürten en Lars Nieberg, maar niemand wist donderdag Michael Greeve voor te blijven.

In de Munsterhuis Jeep Prijs op 1.40m niveau won Michael Greeve met Exclusive (v. Emilion), die in bezit is van Johan Heins bij wie hij tien jaar in dienst was. Michael Greeve kondigde afgelopen week aan voor zichzelf te gaan beginnen, maar blijft voorlopig nog wat paarden voor Heins rijden. Op de tweede plaats finishte Pieter Clemens uit België met Esprit van de Wellington (v. Orlando), voor Siebe Kramer op Coralie (v. Cornet Obolensky) en Robert Vos met Carat (v. Cardento).

De allereerste rubriek, de Indoor Twente Prijs op 1.35m hoogte, werd een 1, 2, 3 voor Nederland. Winnaar was Piet Raijmakers jr. met Van Schijndel’s Chanelly (v. Contender). Dennis van den Brink werd tweede op Ultra (v. Casall), gevolgd door Ivo Biessen op Elisa (v. Toulon).

In de Rikkert Afbouwgroep Prijs voor zes- en zevenjarige springpaarden won de Amerikaan Andrew Ramsay op Lilly. Sander Geerink kwam als tweede binnen met Robinson (v. Rubert R). Pieter Clemens melde zich hier als derde op Carla de Kalvarie Z (v. Crown Z).

Komende dagen wordt er volop gestreden, met op zaterdag de Medium Tour finale en het Master springen en op zondag onder meer de Kuipers Logistics Grote Prijs van Twente op 1.45m niveau.

www.indoortwente.nl

Michael Greeve en Exclusive, foto’s www.digishots.nl

Andrew Ramsay en Lilly

Piet Raijmakers en Van Schijndel’s Chanelly, foto www.digishots.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *