9 december 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

Albert Zoer liet zojuist zien hoe je een finale op Indoor Twente wint. De dubbelsprong uit en meteen rechtsaf voor een hindernis afwenden in plaats van eromheen. Dat probeerde Sander Geerink ook met Robinson, maar dat kostte hem een vallende balk. Albert won de finale voor zes- en zevenjarige springpaarden met Abra Kadabra (Vancouver x Calvados), een paard voor de toekomst.

“Ja, echt een goeie!”, zegt Albert Zoer net na de prijsuitreiking over het fokproduct van E.B. Renken uit Vriescheloo. “Hij is gruwelijk voorzichtig, heeft heel veel instelling en kan heel snel draaien. Daarom probeerde ik die wending ook. Op de eerste dag werden we achtste en draaide hij bijna onder me uit. Je hoeft maar iets richting aan te geven of hij gaat al”, lacht hij.

Abra Kadabra werd op jonge leeftijd al gescout door vader Arend Zoer. “We hebben hem nu vier jaar. Hij heeft nu een paar internationale wedstrijden achter de rug. Op NIC Assen, twee maanden geleden, won hij ook al een proef. Dit was weer zijn eerste concours sindsdien, dus het ziet er goed uit.”

De tweede prijs ging naar Demi van Grunsven met San Serai (v. Stakkato Gold). Het Springpaarden Fonds Nederlands deed goede zaken met Aquila SFN (v. Ovidius) onder Nathalie van der Mei) en Bengel SFN (v. Jupilot) met Chantal Regter op de vierde en zesde prijs. Wim Schröder reed Beau Rubertha R (v. Namelus R) voor Stal Roelofs naar het vijfde geld. Zeer imponerend, met onbegrensd vermogen, sprong de KWPN-goedgekeurde hengst Bacardi VDL (v. Corland) onder Jos Lansink naar de zevende prijs.

Klik hier voor de uitslag

www.indoortwente.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *