4 december 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

De twee imponerende zwarte Vivaldi-zonen Desperado (uit Sarita keur pref v.Havidoff, fokker Fam. Andeweg uit Randwijk) en Dream Boy (uit Resia elite v.Ferro, fokker T.J.M. Coomans uit Oud-Beijerland) legden elkaar het vuur weer aan de schenen in de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie klasse L. In Deurne ging de overwinning naar Dream Boy, vandaag in Enschede was Desperado hem de baas met een halve punt voorsprong. Onder Emmelie Scholtens liep de expressieve eyecatcher Desperado naar 91,5 punten.

“Desperado beweegt met veel schwung en het beeld is mooi bergopwaarts. Voor de stap en draf hebben we hem een 9 gegeven, voor de galoppade zelfs een 9,5”, sprak juryvoorzitter Toine Hoefs lovend. De hele cijferlijst bestond louter uit 9’s en 9,5-en. Ook Dream Boy liet een goede verrichting zien onder Gerdine Marée. “Een paard met heel veel kwaliteit en een goed schakelvermogen. Ook in het kleine draven blijft hij klokzuiver. Hij heeft heel veel gedragenheid en tact.”

Op de derde plaats eindigde Dorado (Krack C uit Zinni van Westen keur IBOP-dres v.Rousseau, fokker C. Kikkert uit Den Burg) onder Emmelie Scholtens met een score van 79 punten. Hij viel op met zijn bewegingstechniek en kreeg voor de basisgangen driemaal een 8.

Bron: KWPN / Indoor Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *