4 december 2012

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

De tiende editie van de Expo Talent Sale tijdens Indoor Twente in de Go Planet Expohall in Enschede was maandagavond een grandioos success. De 22 jonge springpaarden,  zorgvuldig geselecteerd door Jeroen Dubbeldam en Ben en Wim Schröder, werden bijzonder vlot geveild. Zes werden voor 100.000 euro en meer verkocht, waarvan de vijfjarige Cas, een zoon van Grand Prix-springhengst Casall, voor 310.000 euro in handen kwam van de sponsor van de Zwitserse topamazone Jannika Sprunger.

“Wat was dit een fantástische veiling! De gemiddelde prijs van vorig jaar hebben we weliswaar niet overtroffen, maar de paarden brachten in de breedte echt veel geld op en we hadden een zeer goede veilingtopper”, vertelt Chris van Dam, mede-organisator. In totaal werd er voor 1.601.000 euro verkocht, wat een gemiddelde prijs van 72.772,73 euro inhoudt.

Ook Wim Schröder is zeer enthousiast over het verloop. “De sportpaardenveiling in Weert liep al zeer goed, die van Holger Hetzel in Goch al en nu de onze. Dat betekent dat mensen vertrouwen hebben in veilingen. We hebben zelf het beste van het beste ingekocht om onze klanten aan te bieden en zij hebben daar vertrouwen in. Er zijn zelfs mensen die ons advies gevraagd hebben en hier gekocht hebben, zonder dat ze de paarden zelf uitgetest hebben.”

Veilingtopper Cas (Casall x Baldini) was op voorhand al één van de favorieten en gaat dus naar Zwitserland. De op één na duurste, Ivar R (Apple Juice x Sam R), is voor 135.000 euro aangekocht door Stoeterij Sterrehof van Ivo en Ellen Campagne. Op zondag zagen ze hun springpaard Sterrehof’s Tamino, dat teamzilver won op de Olympische Spelen in Londen, nog de Gucci Grand Prix van Parijs te winnen met Marc Houtzager. “Marc heeft deze Ivar R in de aanloop naar de veiling twee keer geprobeerd en we hadden eigenlijk alleen maar oog voor deze. We zijn ontzettend blij met deze aankoop. Het is een lekker passend paard met een goede manier van springen. Hij krijgt nu een paar maanden rust, hij is nog jong en daarna zal hij rustig opgeleid worden voor de grote sport, net als Colorado die we vorig jaar hier kochten”, vertelt Ivo Campagne, verwijzend naar de veilingtopper van vorig jaar.

Twee paarden werden naar Rusland verkocht, waaronder VSN Trofee-winnaar Dondersteen T.S. (Air Jordan x Lupicor) voor 110.000 euro en Cliff Z (Casall x Calvaro Z) voor 100.000 euro. Via de Zwitserse stal van Willy Melliger werd Deborah Northsyde (Viceroy T x Lector) voor 105.000 euro verkocht. Cool (Nassau x Indorado) bracht 100.000 euro op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *