4 december 2012

Door:

Categorieën: Springen, Veilingen

Leroy Fer, middenvelder en international van FC Twente maakte maandag in de Enschedese Go Planet Expo Hall zijn debuut als paardenhandelaar. Fer werd na een succesvol bod voor 28.000 euro even eigenaar van de vierjarige donkerbruine ruin Django (v. Veron x Nimmerdor). Nog dezelfde avond werd het springveertje doorverkocht aan een klant van Willem Greve, die als voorlaatste bieder de slag met Fer had verloren.

“Mijn vriendin is helemaal gek van paarden”, verklaarde Leroy Fer, bij Expo Talent Sale aanwezig met onder anderen zijn medespelers Danny Landzaat en Edson Braafheid. “En Django is een erg mooi beest. Dus moest ik dit gewoon doen”, vond Fer als impulsief koper. “Ik woon in een appartement, dus heb eigenlijk helemaal geen plaats voor hem. Maar ik was wel serieus hoor”, maakte hij voor de zekerheid nog maar even duidelijk. Na ruggespraak met Jeroen Dubbeldam besloot Leroy Fer zijn nieuwste aanwinst echter toch maar weer af te staan.

De topruiter uit Weerselo beloofde Leroy Fer op zoek te gaan naar een ander geschikt paard voor zijn vriendin. “En daarvoor hebben we bij op stal nog wel een plekje over.”

Bron: Expo Talent Sale / Hippisch Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *