2 december 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

De Belgische ponyamazone Romy Morssinkhof knijpt zichzelf nog net niet in de armen na afloop van de Grote Prijs voor pony’s op Indoor Twente. Het is nu al de derde Grote Prijs op rij die ze met haar pony Diamond wist te winnen. “Diamond is echt in vorm, maar ik dacht van tevoren ‘dat kan niet waar zijn’ om ook hier te winnen”, lacht ze .

In de sfeervolle piste met een volle tribune sprongen de pony’s fantastisch in de Grote Prijs. Parcoursbouwer Jos Brinkman zette de hindernissen niet op maximale afmetingen neer, maar had wel een paar technische lijnen uitgedacht, wat de moeilijkheidsgraad verhoogde. Van de 51 start kwamen er dertien terug in de barrage, waarin Romy Morssinkhof als één van de eersten van start ging.

“Diamond is van zichzelf al heel snel en kan heel kort draaien”, vertelt Romy, pupil van Lucy Allen. “Zij heeft nu wel wat rust verdiend. De laatste twee Grote Prijzen die we ook wisten te winnen, waren in Neeroeteren en Chevenez.” Morgen zal ze zich weer op school moeten melden. “Dan moet ik alles weer inhalen wat ik afgelopen week gemist heb. Ik probeer tussen de rubrieken door wel te leren, want ik zit in het examenjaar.”

De familie Morssinkhof is in hippische kringen een bekende naam. Romy’s zus en broertje rijden eveneens internationaal. Nichtje Micky rijdt ook mee op Indoor Twente. “Een heel mooi concours”, vertelt Romy. “Ik heb hier heel fijn kunnen rijden en alles was goed geregeld.”

De Grote Prijs voor Children op 1.20m niveau werd vanmiddag gewonnen door Louise Van Laer uit België met Stefanie (v. Corland). Beste Nederlander was Lars Kersten op de vierde plaats met Zinnia (v. Oramé).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *