7 december 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Mennen

In Enschede vond dit jaar voor het eerst het paardensportevenement Indoor Twente plaats. Gisteravond was er een gecombineerde men/tuigpaarden avond. Hengelo was jaren lang de plek waar zich dit paardensportgebeuren afspeelde onder de naam Hippisch Hengelo. De slechte weersvoorspelling leek enkele stallen er van te hebben weerhouden af te reizen naar Enschede waardoor de deelname toch wat gering was. Voor Stal Huckriede was het een thuiswedstrijd en deze stal ging in drie van de vier rubrieken op kop.

Limietklasse
Zes paarden waren er in de limietklasse. Lambertus Huckriede bracht een nieuw paard in de baan en dat was Zilver (v.Ranno), een schimmel die de laatste jaren werd uitgebracht door Frans Palsma. Zilver maakte zich deftig in het front en zijn manier van bewegen is heel luchtig waarbij hij nog even royaler in het voorbeengebruik zou mogen. Nico Calis kon vervolgens Cognac (v.Whiskey HBC) opstellen.

Het paard met misschien wel de beste bewegingen werd derde. Dat was Botilas H (v.Nando) met Martijn Rikhof waarbij Botilas wel af en toe een foutje maakte. De jury lichtte toe dat Zilver het meest constant presterende paard was en dat de verrichting van Cognac en Botilas dicht bij elkaar lagen waarbij Botilas constanter zou moeten presteren om hoger te eindigen.

Ereklasse
In de ereklasse was de uitslag enigszins verrassend. Het leek te gaan tussen Business (v.Vlasco) van Gerrit Egberink met Lambertus Huckriede en Wander (v.Marvel) van de comb. Haarsma/Van Manen met Aris van Manen. Maar ook de zeer elegant showende Wessel (v.Pronkjuweel) met Johan Borkent leek goed mee te doen. De jury keek er echter anders tegen aan. Zij nodigde Business en Only the Lonely uit voor een herkansing. De super deftige en zeer sterk optredende Business won. Only the Lonely, die toch soms even een steekje liet vallen, werd tweede, Wessel derde en Wander vierde en die plek was wel zeer zuinig voor deze spectaculair bewegende vos die weliswaar in de wendingen wat moeite had met de beperkingen van een binnenbaan maar ook veel moois liet zien.

De jury lichtte toe dat het om een viertal beste paarden ging. “Business rijst mooi in de voorhand en gaat zuiver rechtgesteld. Only the Lonely gaf goed partij maar moest achter toegeven op de winnaar. Wessel zou in het front even meer mogen overtuigen ten opzichte van de koplopers en Wander heeft veel potentie maar was niet constant zuiver rechtgesteld”, zo was de uitleg.

Damesrubriek
In de damesrubriek, waarin drie deelnemers, was Business ook weer heel erg mooi. Gereden door Anneke Huckriede showde de donkere vos zeer verfijnd en bijzonder fraai. Only the Lonely liep voor de tweewielige wagen een betere course en werd tweede. Derde werd Cetrienes (v.Vulcano) van Ronnie Beuving. Joyce de Boer was de rijdster.

Tweespannen
Twee tweespannen waren er en de rubriek werd als wedstrijd verreden. De uitslag werd anders dan verwacht. Huckriede had Business en Zilver naast elkaar gespannen en dit hele deftige Engelse span, dat er zeer lichtvoetig over ging, leek de overwinning binnen te kunnen halen. De jury gaf de voorkeur aan Tidalburga (v.Manno) en Cognac van Nico Calis. De jury lichtte toe dat er meer eenheid in beweging was bij het span van Calis dan bij het span van Huckriede.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *