28 november 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur

Dressuuramazone Vai Bruntink uit Haarle stal woensdagavond 28 november de show tijdens de Shining Star Stables Dressuurdag, de eerste dag van Indoor Twente. Ze won de hoogste klasse, de Grand Prix-dressuur door met haar paard Romanov (v. Jazz) 68,99% te scoren. Eerder op de dag was ze al tweede in het ZZ-licht en derde in de Lichte Tour. Al met al een geslaagd concours.

“Het was een geweldige dag. Het kan niet beter. Indoor Twente is een gezellig concours. Een mooie piste en een hartstikke leuk strodorp. We mogen als ruiters blij zijn dat het georganiseerd wordt en dat we hier terecht kunnen. Mocht je er wat van willen zeggen, dan zou het losrijterrein wat groter mogen. Je moest wat creatief rijden omdat er wat palen in staan, maar verder was het een heel geslaagd concours. Zeker als je paarden ook nog eens zo fijn gaan!”, vertelt Vai Bruntink.

De dag begon voor haar met een tweede plaats in het ZZ-licht met de zesjarige Pavo’s Babushka (v. Universeel), achter winnares Jeanine Nekeman op Vlingh (v. Flemming). “Ik reed een goede, haast foutloze proef, maar de merrie kan extra lopen en gaf me nu een iets mat gevoel. Ik kreeg het uiterste er niet uit, dus ik kwam niet heel blij de baan uit. Het gevoel met Wolly Ann in het Lichte Tour was beter. Ze liep heel fijn en ik was super blij met de derde plaats, vooral omdat dit in een zware groep deelnemers met diverse hengsten was. Die hebben vaak net even wat extra ten opzichte van merries.” De zege ging hier naar de KWPN-hengst Broere Valdez (v. Houston), die met Kirsten Beckers de hoogste score van de dag behaalde: 70,39%.

In de Grand Prix liep Romanov één van zijn beste proeven nooit. “Het is best een lastige proef. Thuis gaat het goed en er zit progressie in, wat zich steeds meer vertaalt op concours. Natuurlijk kunnen er nog heel veel dingen anders, maar ik had voor nu geen heel veel betere proef kunnen neerzetten. Ik maakte overal wel een keer een dikke fout in een Grand Prix-proef, maar dat heb ik vandaag achterwege kunnen laten. Ik ben helemaal blij dat we tegen de zeventig procent grens aanzitten!”

Uitslagen Shining Star Stables Dressuurdag:
Grand Prix:
1. Vai Bruntink, Romanoff (v. Jazz), 68.99%
2.e.a. Lotje Schoots, Equitop Torricelli LS (v. Florestan), 67.66%
2.e.a. Manon van Hylckama Vlieg, Poko Loko (v. Kennedy), 67.66%

Lichte Tour:
1. Kirsten Beckers, Broere Valdez (v. Houston), 70,39%
2. Christa Larmoyeur, Aston Martin NL (v. Uphill), 69,14%
3. Vai Bruntink, Wolly-Ann (v. Stravinsky xx), 68,75%
4.e.a. Kirsten Beckers, Broere Westpoint (v. Jazz), 68.42
4.e.a. Bart Veeze, Wonderboy DDH (v. Welt Hit II), 68,42%

ZZ-Zwaar:
1. Yessin Rahmouni, Van Krack STH (v. Krack C), 66,29%
2. Denise Nekeman, Ridderkerk STH (v. Kennedy), 64,71%
3. Carolien Reverdink, The Ritz R&B (v. Rohdiamant), 64,57%
4. Carolien Reverdink, Walk of Fame CHWR (v. Jazz), 64,43%

ZZ-Licht:
1. Jeanine Nekeman, Vlingh (v. Flemmingh), 65,86%
2. Vai Bruntink, Pavo’s Babushka (v. Universeel), 64%
3. Rosalie Mol, Legend (v. Likoto xx), 63,43%

Meer uitslagen zie www.indoortwente.nl

Auteur: Wendy Scholten, in opdracht van EQ International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *