4 november 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

WIERDEN – Twaalf amazones en zes ruiters zijn na de tweede kwalificatieronde al zeker van een plek in de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup springen. Het betekent dat de mannelijke vertegenwoordigers voorlopig slechts een derde van het deelnemersveld vormen. Die verhouding werd ook in Wierden keurig aangehouden. Zes vrouwen stelden in manege De Vossenbos hun startbewijs voor de eindstrijd op 7 november veilig. Slechts drie mannelijke collega’s slaagden daar ook in.

Vier combinaties uit de klasse Z en een uit de klasse ZZ vormden zaterdagavond het vijftal dat zich na de klassieke rubriek met barrage plaatste voor de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup. Ellen Zwijnenberg ging met Boeve’s Boulogne in de Z Amke Bekhuis met Diva, Rom Vermunt met Bo en Annet Willems met Interline H vooraf. Steven Veldhuis reed zich als snelste ZZ-ruiter met Zjuliana Fairy V als nummer vijf naar de eindstrijd.

Amke Bekhuis, altijd goed voor een snelle rit, leek de klasse Z naar hand te zetten door met Diva (v. Marome) de rappe tijd van 33,73 seconde te realiseren. Maar Ellen Zwijnenberg dook daar vervolgens met de ogenschijnlijk minder snelle, maar wel met machtige tred doorgalopperende schimmel Boulogne (v. Carolus II) nog precies een halve tel onder.

Lindy Stuivenberg met Zihowin, Nuri Dijks met Viasint, Angela ten Elshof met L Grafin II en Malou Oude Luttikhuis met Oberon 4 hebben zich vrijdag in Wierden tijdens het klassiek springen op tijd geplaatst voor de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup. Ze werden in de wedstrijd voor de klasse Z en ZZ (in handicap) respectievelijk tweede, vierde, zevende en negende.

De nummers een, drie, vijf, zes en acht van vrijdagmiddag waren al na de eerste kwalificatiewedstrijd in Lonneker verzekerd van een plek in de eindstrijd, donderdag 7 december in de Go Planet Expo Hall tijdens Indoor Twente.

Gert-Jan Bruggink was met zijn achtjarige voshengst Zissoga (v. Concorde x Zapateado) de rapste in de rit tegen de klok, waarin eveneens uit de ZZ Lindy Stuivenberg als tweede tevoorschijn kwam. Remco Been schreef de klasse Z op zijn naam. Met Vida Loca was hij de snelste van dertien foutloze combinaties. Been werd met Vera ook nog eens derde. Die laatste prestatie betekende dat Been zich met een vierde paard kwalificeerde voor de finale onder de rook van De Grolsch Veste. Maar goed ook, want over de andere drie viervoeters kan hij in Enschede niet beschikken. Stalbaas Eric Wiefferink: “Thoran R en Vida Luca gaan met hun Egyptische eigenaren concoursen rijden in Dubai. Brigitte is verkocht naar Mexico en vertrekt komende week of direct na Indoor Wierden.”

De tweede plaats was voor Nuri Dijks met Viasint. Vicky Helthuis met Chappeau en Angela ten Elshof met L Grafin werden vierde en vijfde. Omdat ook Leonie Jonkers zich al eerder plaatste, mag Malou Oude Luttikhuis zich eveneens opmaken voor de finale.

De achttien geplaatsten
Geplaatst voor de finale op donderdag 7 december, tijdens Indoor Twente in de Go Planet Expo Hall te Enschede, zijn:

Remco Been met Brigitte, Thoran R, Vera of Vida Loca.
Amke Bekhuis met Diva
Gert-Jan Bruggink met Zissoga
Nuri Dijks met Viasint
Annemijn Gaalman met Oh Look at My
Vicky Helthuis met Chappeau
Leonie Jonkers met Brazzaville
Emilia Kerimaa met MCB Sommerwind
Veronique Morsink met Belina
Malou Oude Luttikhuis met Oberon 4
Pauline Rutten met Chianti Z
Rob Scherphof met Annebel
Lindy Stuivenberg met Zihowin
Angela ten Elshof met L Grafin II
Steven Veldhuis met Zjuliana Fairy V
Rom Vermunt met Bo
Annet Willems met Interline H
Ellen Zwijnenberg met Boeve’s Boulogne

Voor alle informatie over de Twente Cup, zie www.hippischtwente.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *