13 november 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

Het Open Twents Verenigingskampioenschap trapt over ruim twee weken af. De springwedstrijd, opengesteld voor alle verenigingen in Nederland, is al jaren onlosmakelijk verboden met Hippisch Hengelo en verhuist dit jaar mee naar Indoor Twente in Enschede. Voor het winnende team ligt er niet alleen 400 euro klaar, er gaat ook nog eens 200 euro naar de clubkas.

Er zijn al meer dan het maximale aantal van veertig teams aangemeld voor de wedstrijd. De overwinning ging vorig jaar naar Rijvereniging De Berghoeve uit Haarle onder aanvoering van Rob Schipper, die Farina (klasse M) en Volendam (klasse Z) startte. Maud Wiefferink (Penotti) en Job Huttenhuis (Cari L) maakten het team compleet. De tweede en derde prijs gingen naar Rijvereniging Zeo uit het Groningse ’t Zand en De Bogelscamp uit Oldenzaal.

Wie aan de finale op zaterdag 8 december wil deelnemen, zal eerst een goede beurt moeten maken in de voorselecties. Elk team bestaat uit vier ruiters, waaronder één ponycombinatie. De eerste kwalificatie is op donderdag 19 november (pony’s categorie D/E klasse L/M en paarden klasse L), de tweede volgt op woensdag 5 december (paarden klasse M en Z/ZZ). De beste tien verenigingen gaan door naar de finale, waarin de tellers weer op nul staan. Als de kampioen bekend is, gaat het programma verder met het spectaculaire Masters springen over grote hoogtes.

De Twentse Avond wordt traditioneel op de vrijdag georganiseerd, dit keer op 7 december. Als de internationale ruiters hun rubrieken achter de rug hebben, komen de beste landelijke ruiters in de piste voor de finales om de Twente Cup voor pony’s en paarden.

www.indoortwente.nl

Winnaars 2011 © DigiShots

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *