19 november 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Dressuur, Mennen, Springen

In een tijd waarin hippische evenementen ophouden te bestaan of met een steeds kleiner budget moeten werken, kiest het internationaal concours ICNN Drachten voor een spectaculaire upgrade. De springruiters uit binnen- en buitenland hebben een driesterrenwedstrijd erbij gekregen en dat betekent automatisch dat er veel meer prijzengeld te verdienen valt.

ICNN Drachten vindt in 2013 voor de tweede keer plaats, ditmaal van vrijdag 4 januari tot en met zondag 20 januari. Werd er vorig jaar nog 131.000 euro prijzengeld uitgekeerd, voor de komende editie is er 191.000 euro gereserveerd. Zo is er alleen al in de 1.55m Grote Prijs op zondag 13 januari 40.000 euro te verdelen onder de prijswinnaars.

“Begin dit jaar hadden we tijdens ICNN Drachten internationale wedstrijden voor de jeugd en op een- en tweesterren niveau. We gaan nu naar een twee- en driesterrenwedstrijd. Het bestuur, dat eerder ook betrokken was bij Zwolle International, heeft al jaren de wens uitgesproken om een driesterrenwedstrijd te organiseren en nu kan het. Na de last minute verhuizing van Zwolle naar Drachten, was het niet makkelijk om in een paar maanden tijd sponsorgeld op te halen maar na de succesvolle aftrap is de animo flink gegroeid. Daar zijn we best trots op”, vertelt Chris van Dam van organisatiebureau EQ International.

Voor de tweesterrenwedstrijd zijn er veel startplaatsen beschikbaar, voor de driesterren is de deelname exclusiever. “We willen dan mooie, goede sport, geen overvolle rubrieken waar bijna geen einde aan komt voor het publiek. Interessant voor de ruiters is dat we drie Rolex Ranking proeven hebben, waar ze punten kunnen verdienen voor de wereldranglijst.”

ICNN Drachten toont zich veelzijdig, want naast internationale dressuursport en de finales van de GMB Wintercompetitie Jonge Springpaarden komen de tuigpaarden aan bod tijdens de ‘Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar’ op woensdag 16 januari.

PROGRAMMA ICNN DRACHTEN 2013
4 t/m 6 januari: Internationaal dressuur t/m Grand Prix
10 t/m 13 januari: Internationaal CSI3* springen met 1.55m Grote Prijs
11 en 12 januari: Finales GMB Wintercompetitie Jonge Springpaarden
16 januari: Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar
17 t/m 20 januari: Internationaal CSI2* springen + jeugdrubrieken

Meer info: www.icnndrachten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *