18 november 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Springen

In de accommodatie van manege De Spreng te Laag-Soeren werd vrijdag 16 november de tweede selectiewedstijd van de regio Oost voor de GMB jonge spring paarden competitie verreden. Ellen Zwijnenberg was daar in alle drie de rubrieken succesvol. Ze won de 6-jarigen rubriek, haalde een 9e prijs bij de 5-jarigen en 6e plaats bij de 4-jarigen.

In de eerste voorselectie regio Oost te Denekamp won ze de 6-jarigen rubriek reeds met de door Peter Huisman gefokte Boeve’s Boulogne (Carolus II x Calando I). Dit herhaalde ze in Laag-Soeren door een snelle, vloeiende en gedurfde barrage te rijden. Ze reed zich bijna 3 seconden los van nummer twee, Monique Veldhuis met Beaumont, de nakomeling van Vermont x Julio Mariner XX, gefokt door P. de Rooij. De ruin vocht voor de winst, maar liet heel ietsje liggen in de wendingen. De derde plaats werd opgeëist door Bas van den Burg met Barry. Barry, de Utopie x Indoctro ruin gefokt door A. den Hartog uit Amsterdam , presteert ook heel constant in de competitie, hij was in Denekamp ook al goed voor een zesde plaats.

De 5-jarigen rubriek werd wederom op naam van een ‘Jansen’ geschreven. Ditmaal was het niet Lisa maar Aniek Jansen die met Cent Carrats de Tangelo van de Zuuthoeve x Goodwill gefokt door J.G. Bosch uit Bunne , die nipt met 0,05 seconden de strijd won. Jurre van Bommel kon er net niet aan tippen en werd tweede met Call me een nakomeling van Mr. Blue uit een Heartbreaker merrie gefokt door A. Florijn uit Geesteren. Derde werd Bart Belshof die zich daarmee ook weer in de prijzen wist te rijden evenals in Denekamp. Ditmaal echter niet met Conway Z maar met zijn merrie Stella Z een Stakkato x Corrado I gefokt door H. Oude Weernink uit Enschede.

De 4-jarigen werden beoordeeld door een internationale jury te weten Ian O’Grady, van origine Iers maar al jaren actief vanuit het Belgische Antwerpen en Desiree Johnson, geboren Canadese en een stal runnende in Duitsland. Zij stelden Anna-Liza Makkinga met Trevor (Colman x Royal Bravour) gefokt door J. Enting op een eerste plaats met een totaal van 23,8 punten. In Denekamp was zijn met Trevor ook al 3e, de finale komt dus in zicht voor haar, ze moet dan vanzelfsprekend nog wel de derde voorselectie starten! Maar de beste twee resultaten van de drie geven doorslag voor de finale, dat is een goed vooruitzicht voor Anne-Liza. Zowel de tweede als derde plaats werden opgeëist door Daphne van der Schaar. Tweede werd ze met 23,4 punten met Dalgraaf een Canturano x Indoctro gefokt door A.J. Verstegen uit Sevenum en met 23,0 punten derde met Diara de Tangelo van de Zuuthoeve x Corofino vosmerrie gefokt door F. Kok uit Etten.

De finale van de GMB Wintercompetitie voor Jonge Springpaarden wordt verreden tijdens ICNN Drachten.

De prijswinnaars bij de zesjarige springpaarden in Laag-Soeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *