22 november 2012

Door:

Categorieën: Concoursen, Mennen

De organisatie van het hippisch evenement Indoor Twente heeft de toezegging gekregen dat de beste tuigpaarden van Nederland richting Enschede zullen komen op donderdagavond 6 december. Als de internationale ruiters deze dag klaar zijn met hun eerste parcoursen, volgt om 19.00 uur een daverend nonstop programma met tuigpaard- en menrubrieken. Naast de beste vierspanrijders, waaronder de Twentse favorieten Mark Weusthof en Herman ter Harmsel, komen de cracks van de tuigpaardsport in de baan.

Zo komt het paradepaard, Unaniem, van Lambertus Huckriede naar de Go Planet Expo Hall om het in de open klasse op te nemen tegen Only the Lonely met Evelien Corbeek. Maar ook Derkjan Mekkes zal met PrimeVal Wizzkids Gonda een gooi doen naar de hoogste eer. Bij de damesklasse zal Anneke Huckriede met Business proberen het oranje lint binnen te halen, al kan zij stevige tegenstand verwachten van Hanneke Mekkes met PrimeVal Bentley VDL. Martijn Rikhof uit Hengelo zal met zijn grote zwarte ruin Botilas ook zijn uiterste best doen. Hij is, net als de jonge maar succesvolle rijdster Marieke Scherphof, al hard aan het trainen voor Indoor Twente.

De tuigpaardrubrieken waarbij het om presentatie, elegantie en de bewegingen van het paard draait, worden afgewisseld met sensationele menrubrieken waarin de behendigheid en snelheid van de aanspanningen centraal staan.

De organisatie van Indoor Twente adviseert deelnemers en bezoekers om tijdig af te reizen naar Enschede, omdat FC Twente dezelfde avond een thuiswedstrijd speelt in de nabij gelegen Grolsch Veste. De verwachting is dat het concours vroeg in de avond het best bereikbaar is.

Indoor Twente speelt zich af in de Go Planet Expo Hall in Enschede van woensdag 28 november tot en met zondag 9 december. Meer info: www.indoortwente.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *