2 mei 2012

Door:

Categorieën: Concoursen

Het tweeweekse evenement Hippisch Hengelo is omgedoopt in Indoor Twente. De naamsverandering is tot stand gekomen vanwege de verhuizing. Het nationaal en internationaal concours heeft een nieuwe onderkomen gevonden in Go Planet Expo Hall in Enschede van 28 november tot en met 9 december 2012.

Hippisch Hengelo heeft in binnen- en buitenland een grote naam opgebouwd, maar het voortbestaan werd enigszins onzeker toen de evenementenhal Expo Center verkocht werd en een andere bestemming kreeg. Organisatiebureau EQ International ging op zoek naar een alternatief en sloeg de handen ineen met de Saasveldse horecaondernemer Ben Lutke Veldhuis van ’t Holscher, bekend als de vaste cateraar van Hippisch Hengelo en nu dus de nieuwe exploitant van Go Planet Expo Hall. Er is een driejarige overeenkomst gesloten.

Het format van het evenement blijft hetzelfde. Indoor Twente biedt een aantrekkelijk programma aan internationale en nationale springruiters. Er wordt bovendien gestreden om het Open Twents verenigingskampioenschap en de Twente Cup. Het eerste weekend is ingericht voor de jeugdruiters, de tweede week gaat van start met de Expo Talent Sale van beloftevolle springpaarden, gevolgd door de hengstencompetitie. Op zondag 9 december sluit het hippische evenement af met de Grote Prijs op tweesterren niveau.

Chris van Dam van EQ International kijkt naar de komende editie uit. “We waren al een paar jaar op zoek naar een nieuwe locatie en we zijn blij dat we onderdak hebben gevonden in de Go Planet Expo Hall. Een fantastische locatie in Twente, direct naast de Grolsch veste, met genoeg parkeergelegenheid en plaats voor honderden stallen. We kunnen straks twee losrijringen bieden in plaats van één. Dat werkt prettiger voor de ruiters. De hal is een fractie kleiner dan dat we gewend zijn, maar de internationale uitstraling zal er niet minder om zijn. We staan opnieuw garant voor een topbodem, waarop de paarden goede prestaties kunnen leveren.”

Met de verhuizing naar Enschede wordt bovendien de nationale dressuurdag weer nieuw leven ingeblazen. De Moorland Dressuurdag was jarenlang een begrip, tot de sponsoring afliep en vorig jaar de nationale dressuur uit het programma geschrapt werd. In december wordt de Shining Star Stables Dressuurdag in de klasse ZZ-licht tot en met Grand Prix verreden, op initiatief van Tjerko Jurgens van de Shining Star Stables in Deurningen.

www.indoortwente.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *